Skål!


FELIZ AÑO NUEVO!

I väntan på att våra gäster ska dyka upp (man äter ju sent här i Spanien :-)) så passar jag på att göra ett litet kort inlägg och önska er GOTT NYTT ÅR!!! Hoppas ni har en trevlig kväll och att nästa år blir fyllt av trevliga överraskningar. Själv lägger jag mitt livs absolut bästa år bakom mig med hopp om att 2010 blir minst lika bra :-) Nu ska jag öppna en flaska vin och sätta in fläskfilén och hasselbackspotatisen i ugnen. Apelsincheesecaken står redo i kylen och avocadoförrätten är också i stort sett klar... Vad har hänt med mig, jag är ute i god tid för en gångs skull!!! Nyårslöften... ska man hålla på med det där fastän man vet att de ändå bryts förr eller senare? Jo minsann, jag ska FÖRSÖKA komma i säng före midnatt på vardagarna i alla fall. Får se hur det går :-) GOTT NYTT ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR!!!!!

Slappdag utan like

Igår på juldagen blev det riktigt slappt, som det sig väl också bör. Brunch med resterna från julbordet och eftersom regnet öste ner och både Tintin och Álvaro var väldigt trötta efter julafton (för att inte nämna oss själva!!!) så blev det mycket läsning, musik och godis :-)

Om ett par timmar ger vi oss iväg till Benamahoma som ligger mellan Ronda och Cádiz där vi hyrt ett hus (en av mina födelsedagspresenter) tills på måndag. Ska bli underbart att bara vila, läsa, vandra och äta gott!
Detta är vår första lillsemester med Álvaro och det är märkligt vad allt plötsligt blir så mycket mer komplicerat när man har barn. Det är ju liksom inte bara att slänga ihop en väska med ett par ombyten i sista minuten utan det är MYCKET som ska med... Tur vi har stor bil :-)

Vi lämnar en översvämmad källare och med tanke på att regnet håller i sig så hade ju omständigheterna kunnat vara bättre när man ska iväg och ha det trevligt och koppla av, men vi får försöka förtränga detta tills på tisdag när verkligheten knackar på igen för nu ska vi ha det skönt!

Kram på er

Juldagsbrunch


Spansk julafton

Julafton vaknade jag till frukost på sängen och paket, och sedan bjöd min kära sambo ut mig på lunch på mitt favoritställe. Därefter rusade vi iväg till julmässan som firas klockan 7 på kvällen för alla barn och denna är en tidigare variant av "la misa del gallo" (tuppmässan) som firas vid midnatt, och därav namnet "la misa del pollito" (kycklingmässan) :-)

Sedan väntade middag hemma hos svärföräldrarna med hela J:s familj och även om det givetvis inte går att jämföra med en riktig svensk julafton så hade vi trevligt och åt gott. Jag hade med mig både snaps, sill och Jansons frestelse och alltihop gick faktiskt hem, särskilt snapsen....

Det blev en sen kväll igen och när vi väl kom hem runt 3-tiden på natten så kunde vi inte motstå frestelsen utan var helt enkelt tvungna att öppna alla klapparna som låg under granen och eftersom inte Álvaro kunde bistå med någon större hjälp så tog det tid eftersom vi givetvis fick öppna hans paket också och de var mååååånga :-)

Jesusbarnet bärs in


"La misa del pollito"


Trött efter julafton


Överraskning


Den här fina födelsedagspresenten fick jag av U tillsammans med skönsång klockan 12 på natten till julafton, tusen tack!!!

Mysig lilljulafton

Julbordet med U och hennes familj blev väldans lyckat och om vi får skryta lite så tycker jag vi lyckades otroligt bra med att få till en riktigt ursvensk julbuffé med sill och snaps, griljerad skinka, köttbullar, prinskorv, rödkål, rödbetssallad, Jansons frestelse och till och med risgrynsgröt!!! Alltihop avrundades dessutom med glögg, lussebullar och knäck så det var faktiskt inget alls som saknades, bara snön då förstås... Vi hade i alla fall väldigt trevligt och vi satt uppe till klockan 4 på natten!! Med tanke på att Álvaro brukar vakna runt kl. 5 och sedan hålla sig vaken till runt 9 så blev det en sömnig julafton för vår del, men det var det så klart värt :-)


trötta små själar


Småttingarna somnade låååååångt före oss vuxna festprissar...

Alle och hans blå tax


Älvans fina bidrag till bordet


Ett alldeles egenkonstruerat pepparkakshus

Julbordet gick hem hos stora som små...


Mums


Dan före....

Nu är allt i stort sett klart. Dvs. granen och huset är pyntat, köttbullarna är gjorda, skinkan griljerad, knäcken kokt och paketen (de flesta) inhandlade. Till och med Tintin har hunnit med att julfriseras. Då återstår bara att handla de allra sista klapparna, slå in allihop och lägga dem under granen och STÄDA inför kvällens julbord med U och hennes lilla familj :-)
Om jag inte hinner med fler inlägg så passar jag på att önska er alla en riktigt GOD JUL!! Nu ska Alle och jag ut och trängas bland alla andra desperata sista-minuten-shoppare :-)


GOD JUL!!


Mitt livs första alldeles egna gran


Julfrillan


Mys i sängen


Barnvakt


Vad skulle vi göra utan Tintin?

Det sägs att hundar inte kan titta på TV...


men Tintin spenderar timmar framför dumburken, särskilt när den bjuder på hästhoppning :-)

Mamma och Álvaro


Julpynt från... jo, IKEA


Skoj med kusinerna


Helgens julpyssel

I lördags var min kompis U och hennes dotter hos oss och vi hann både göra pepparkakor (eller alltså skära ut figurer ur en färdigköpt deg :-)) och koka knäck och kola. Det doftade gott i hela huset och nu står burkarna med alla godsaker och väntar inför kvällens firande av "lilljulafton".

Drömmen blev verklighet



... nästan i alla fall... behöver kanske inte göra för stor affär av att dessa fina skapelser smälte och ramlade ner så fort jag satte igång och laga mat... Men lika bra var kanske det för jag hade ändå lyckats stava fel till både Jesús och Tintín. Men nästa år, då ska det bli perfekt, det lovar jag!

Matstund med goa Elvia


Nybadad gosse


Första badrocken


Improviserat luciatåg på IKEA

När vi fick reda på att det inte skulle bli något luciatåg på årets IKEA-fest i Sevilla så gjorde vi ett tappert försök att samla ihop lite svenskar som skulle kunna tänka sig att ställa upp i någon form av ett "sista minuten-tåg", men när vi fått nej från de allra flesta och insåg att vi skulle bli högst 5 lussande stollar så gav vi upp hela idén. När vi väl kom fram till IKEA så var konsuln snabbt framme och övertalade några av de allra modigaste som gick med på att göra ett litet improviserat framträdande och det blev faktiskt inte alls dumt!
Det roliga var att konsulatet ändå, trots avsaknaden av luciatåg, tryckt upp sånghäften med luciasånger till alla gästerna, så meningen var nog egentligen att vi skulle stå uppradade allihop med ett glas glögg i handen och skråla "Natten går tunga fjät" tillsammans... Det hade ju varit en syn :-)


Natten går tunga fjät...


Tips till julbordet

Om ni känner att ni är trötta på det traditionella svenska julbordet och behöver lite fräscha idéer och innovativa smakkombinationer, då skulle ni varit på IKEAs julbord i Sevilla i måndags! Här är några av de rätter personalen alldeles själva lyckats koka ihop till oss svenska julsuktande gäster:

Köttbullar med potatis, brunsås och lingonsylt
Tunnbrödsrullar med sallad och gravad lax
Ostkuber
Knäckebröd med ett berg av kaviar
Knäckebröd med sill och rostad lök


Smaklig spis :-)


Kaviar kan väl aldrig bli fel???


Lite mycket bara kanske...

Knäckebrödsbit med sill, persilja och rostad lök


Söta älvan och Álvaro


Inspirationstorka

Har inget roligt att berätta eller reflektera över alls, känner mig mest hängig och kostant frusen... Lägger dock upp ett par bilder på lillgossen till dem som är nyfikna på att se hur stor han blivit :-)
Nu bär det iväg till IKEA i Sevilla där ett långt ifrån autentiskt svenskt julbord ska intas. Lovar dock försöka föreviga dessa komiska kreationer och uppdatera bloggen så fort tillfälle ges :-)


Tredje advent...

Firade vi med tre tända ljus och en underbar men mycket kaloririk raclette :-)


Trött efter kvällspromenad


Vad vore livet utan vänner?


Fredagsmys...


Här vankas det pepparkakor

Efter en deppfas på några dagar så har jag nu bestämt mig för att rycka upp mig och hitta på något riktigt kreativt. Missade tyvärr eftermiddagens julpyssel hos K-L då min son har varit ovanligt gnällig och jag själv kände mig på tok för stressad för att överhuvudtaget lyckas koppla av och låta julstämningen infinna sig. Så nu har jag tänkt utmana min pyssliga, kreativa, påhittiga och allt igenom perfekta bullmamma till syster som har som tradition att göra pepparkakshjärtan med samtliga (!) familjemedlemmars namn på (inklusive hästar, hundar och katter) och hänga dem i ett av hennes oklanderligt julprydda fönster. I år har hon visst fått ihop 38 hjärtan. Hoppets låga började dock brinna hos mig när min mamma tidigare idag skvallrade och avslöjade att hon minsann INTE bakar pepparkakorna själv utan köper dem. Så nu är utmaningen ett faktum och jag ser fram emot att kunna stoltsera med mina egenhändigt gjorda hjärtan som ska hänga och dingla i ett av mina fönster :-) Nu när jag hittat ett recept med ingredienser som till och med går att få tag på här så återstår bara ett problem: jag har inga pepparkaksformar! Någon som kan bistå med ett hjärta så att jag kan förverkliga min dröm?

På jakt efter...


Förra veckans alster



Är det så att man blir extra huslig när man blivit mamma??

Trött

Jag är riktigt riktigt trött... Hade för omväxlings skull tänkt komma med ett positivt och inspirerande inlägg eftersom jag känt att jag varit lite väl neggo på sistone, MEN idag vaknade vi till ljudet av ett oroväckande droppande läte och kunde ganska snabbt konstatera att avloppsröret i vår källare gått sönder. När jag kom ner så stod lådor och prylar och värst av allt - mina älskade ridstövlar - i vatten... så jag säger inte mer än så just nu. Jag får helt enkelt vara positiv någon annan gång.

Kram på er!


RSS 2.0