Vill du bli miljonär?Då kan du fila ihop något i den här stilen och lägga upp på Youtube:Allvarligt, vart är vi på väg? Men visst, det kan ju funka i edukativt syfte:

"Yesterday was Thursday, today it is Friday, tomorrow it is Saturday and Sunday comes afterwards..."


Ja, minsann.


Våren är här!

Äntligen har den härliga spanska våren kommit på riktigt. Våren och våren, det är väl egentligen mer som den svenska sommaren - underbart! Álvaro sover numera dessutom SJÄLV - I SITT EGET RUM och nästan hela natten, vilket innebär att jag fått sova i mer än tre timmar i sträck i ett par dagar nu, vilket jag inte minns när jag gjorde senast! Ringarna under ögonen försvinner väl inte så snabbt, men det kommer nog det med :-)
I fredags var Álvaro och jag på jättemysigt fika hos K-L och vi satt ute hela eftermiddagen. Söndagen tillbringade vi i Sanlucar, där vi först åt god fisk med svärfamiljen, och därefter roade sig Álvaro med att spela fotboll med kusinerna på stranden. Här kommer en liten sammanfattning i bilder:

Kommentar till släkten: visst är Álvaro lik kusin Erik här???!!!


Lyckan var gjord när gossen fick låna lilla Eiras cykel


Ett sista farväl av pappas motorcykel - nu är skrället äntligen sålt!


Lunch med spanska släkten
Álvaro går precis som sin mor helst barfota...


...även om jag brukar vara lite mer noga med att hålla in magen


Arrangerad fotning fanns det inget direkt intresse av!


Att leka med tutan i farbrors bil var mer spännandeEffekterna av krisen...

Normalt vistas jag nog inom en ganska "skyddad miljö", dvs. mellan mitt hem och mitt kontor, och ser nog egentligen inte så mycket av verkligheten. För mig och mitt företag går det tack och lov bra just nu och jag har ofta möjlighet att välja lite vilka kunder jag vill jobba med, vilket har som följd att de spanska företagen hamnar ganska långt ner på listan. Jag väljer i första hand nordiska, tyska och holländska kunder eftersom det visat sig vara det absolut mest pålitliga alternativet, och just dessa länder har det ju ganska stabilt igen. Spanien är det lite sämre med, och idag fick jag verkligen se ett av resultaten från 3 års ekonomisk kris. Min sambo och jag skulle åka och äta på ett ställe som ligger precis intill där jag bodde tidigare, och det var till vår stora förvåning stängt, antagligen för att det helt enkelt inte lönar sig att ha öppet mitt i veckan. Därefter åkte vi vidare till ett annat litet tapasställe som brukade vara ganska mysigt, även det var stängt. Till slut hamnade vi på "Molly Malone" (Malin, skänkte dig en tanke eller två :-) och vi var de enda där, allt var precis öde. Dessutom var de två intilliggande lokalerna, ett apotek och en annan bar, till salu! Det rådde en allmänt depressiv och "tom" stämning över hela området och jag kände mig faktiskt riktigt nedstämd när vi åkte därifrån. Jag har dessutom alltid älskat just den delen av El Puerto så det kändes konstigt att mötas av en så annorlunda situation.

Men, för övrigt har jag all anledning att vara väldigt glad! Har precis bokat resa åt min mamma som kommer hit i slutet av april, och fått reda på att min syster kommer i slutet av juni - underbaaaart!!!! Och så ska jag träffa hela den "kvinnliga" delen av min familj, dvs mamma, systrar och svägerskor, i Barcelona i slutet av maj, och så ferian i Jerez och El Puerto förstås, så jag har verkligen en vår fullspäckad med roliga händelser framför mig.

Till råga på allt har jag lyckats lämna Álvaro två dagar i rad på dagis UTAN en enda tår (varken från hans eller min sida), vilket är så skönt!! Han har till och med traskat in helt självmant, med dockan "Noddy" i ett fast och tryggt grepp, och inte ens vänt sig om! Jag har med andra ord inte haft riktigt lika bråttom till jobbet för att koppla upp mig och följa min son via dagisets webbkamera :-) 

Gladast av allt blev jag ändå för det fantastiskt fina brev som Álvaro fick från vår söta och goa aupair Sanna som var här förra året. Vi saknar dig och du är alltid välkommen, det hoppas jag du vet :-)Älvan och Alle busar med svenska melodifestivalen i bakgrunden
För Álvaro var det riktig fest när det kom stora barn på besök


Charmtrollet...


Imorse hämtade gossen själv sin ryggsäck och gick till dörren :-)


Hemma på vår gata...

Som ni märker är jag urdålig på att skriva inlägg numera, jag hinner helt enkelt inte, och när jag väl kanske egentligen skulle hinna så orkar jag inte... Vår tillvaro ser inte roligare ut än jobb, förkylningar, maginfluensa, lite tapetsering när tillfälle ges, och så jobb och förkylningar igen...

Men jag har i alla fall lite roliga bilder på lillprinsen som jag vet att en del längtar efter att få se:

På väg till lekparken...
Leker med Tintin..Lunch i solen med kusinerna...
Hjälper pappa att montera möbler...


Äter numera oftast själv...


I pokersvängen...


Pricken och Lusse på tork efter en omgång maginfluensa...


Med tanke på faderns yrke kändes denna pyjamas given :-)


Ordentligt inbyltad av farmor... som den bebis han enligt henne är...


Vårt nya arbetsrum på övervåningen
Nytapetserade fondväggen i sovrummet


Mina föräldrars vänner var och hälsade på i helgen, Tintin överlycklig!


Och likaså Álvaro...
Män emellanRSS 2.0