Nyklippt liten prins

Så här snygg blev Tintin efter dagens besök hos hundfrissan :-)

Vitt litet lejon


Är han inte bedårande?


Melonsmoothie


Gott!

Detta är en annan räddare i nöden som min kompis, som också går i väntans tider, och jag avnjöt efter middagen i lördags när grabbarna tog sig en Cuba Libre :-)

Mängder med vattenmelon
Lite vaniljglass
Krossad is


Pure addiction


Frappuccino som NÄSTAN slår Starbucks...

Den här improviserade kaffeshaken har räddat mig många sega och heta eftermiddagar :-)

Vanligt kaffe
ca 1 dl mjölk
ca 1 dl nougatglass
mängder med krossad is

Jag kan dessutom tillägga att jag inte är lika knäckt över att jag inte får komma in på den amerikanska basen i Rota längre :-)

Dunbollar
Jag vet att bilden är extremt dålig, men den ska i alla fall föreställa tre små ihopkurade fågelungar

Svärmor och "los pajaritos"

I söndags klättrade min svärmor, som ibland går mig lite (!) på nerverna, ganska högt upp på stegen över personer som jag verkligen respekterar och som betyder något speciellt för mig. Hon, barnbarnen och jag tog, efter en helmysig dag med grillning och massa påtande i trädgården, en kvällspromenad med hundarna, och bäst som vi strosade där runt sjön, så fick vi syn på ett litet fågelbo med tre små övergivna och ordentligt uthungrade små fågelungar i. Svärmor bestämde sig fort för att vi skulle ta med dem hem och försöka rädda dem, och även om jag var skeptisk i början och tänkte att ungarnas mamma kanske skulle komma tillbaka, så insåg även jag att om vi lämnade dem där så skulle de inte klara sig någon längre stund. När vi lyfte upp de små dunbollarna så fick vi se att det även fanns två döda ungar, så vi skyndade oss hem med de tre små knytena. Väl hemma fixade vi fram en skolåda som vi bäddade med bomull och började mata de små liven med brödsmulor doppade i mjölk. Svärmor tyckte det var bäst om hon tog med sig de nya små husdjuren hem eftersom "jag jobbar så mycket och har så mycket annat att tänka på" :-) Och där hemma har de små liven nu hunnit växa ordentligt och till och med börjat pipa och göra ifrån sig allmänt oljud. Jag blev i alla fall så glad över att se hennes enorma intresse i att rädda dessa fågelungar och för mig säger det väldigt mycket om en person som engagerar sig så mycket i djur och deras välmående. Jag har svårt att tycka illa om människor som älskar djur, och i ärlighetens namn ganska svårt att tycka om människor som inte gillar djur... Sån är jag :-)

Lipsillen is back...

Jag har gråtit konstant sedan begravningen av Michael J. ägde rum igår kväll... Rena rama "böletävlingen" som en vän till mina föräldrar brukar säga och syfta tillbaka på när hans dotter och jag var små och skulle gå på någon gymnastik som ingen av oss var särskilt entusiastisk inför. Det slutade tydligen med att vi stod och skrek och grät, den ena högre än den andra, medan våra mammor var röda som tomater i ansiktet...
I alla fall så tyckte jag att ceremonin, eller galan får man nog egentligen kalla den, var väldigt fin, och även om den så typiska amerikanska, tårdrypande, oändligt dramatiska och "inbördes beundran"-känslan genomsyrade hela föreställningen från början till slut (vilket jag brukar ha svårt för!!) så tyckte jag ändå att man lyckades rama in hans karriär med både sorgliga och glada och humoristiska inslag på ett ganska bra sätt. Höjdpunkten var för mig Ushers  "Gone too soon" som han framförde direkt framför kistan och avslutningen med "We are the world" och "Heal the world"... så fint, så fint!

Men nu är det dags för mig att ta tag i mitt liv igen, det är ingen nära anhörig till mig som dött, utan bara en av de stora popidoler som jag vuxit upp med och givetvis präglats av. Men om man nu ständigt går runt med en klump i halsen och bara vill få gråta, så blir allt så mycket enklare om man får lite hjälp på traven :-) 

Alltså, back to work! 

Fint avsked men tacka vet jag originalet :-)


We Are The World


Oj vad jag bara älskade den här låten...

Spanjorer och engelska

Jag måste bara berätta något så kul som hände på kontoret idag :-) Vi har haft en ung praktikant hos oss i några månader nu och i torsdags var det hans sista dag hos oss. Han sa att han själv var mycket nöjd med sin tid hos oss, framför allt för alla tillfällen han fått att träna sin engelska. Idag, när jag satt och gick igenom hans mejl fick jag se att han skrivit följande till en av de trogna översättarna i vårt team:

"By the way, I am firing you because today is my last day at work" 

Hahahahahahahah!!!! Givetvis var det verbet "despedirme" som var boven i dramat, men oj oj vad roligt vi fick på kontoret :-) Man kan ju bara hoppas att han lärt sig en del annat också... och ja, vi skrev och ursäktade detta lilla missförstånd till den något förvirrade översättaren :-)

RSS 2.0