Stinkande Tintin


Naturens fenomen

Mitt älskade lilla hjärtegryn, vilken tur för honom att naturen gjort honom så söt, annars så....


La cocina


....och det nästan färdiga köket

Tänkte även visa upp en bild på det som hittills går att visa upp i vårt hus utan att behöva skämmas. Resten är mest travar med flyttlådor och möbler som står lite överallt, men alltså inte där de ska stå... Lovar dock uppdateringar i form av bilder i takt med att allt kommer på plats. I köket saknas fortfarande en del småviktiga inslag såsom spis, ugn, mikro och fläkt... men men, det är inget fel på knäckebröd :-)


Min omblommande orkidé


Min första citron


Små glädjeämnen

Ibland krävs det inte mycket för att man ska bli glad. Efter att ha inlett morgonen med ett antal attacker, bland annat framkallade av en nybadad valp som fick för sig att rulla sig i något som var allt annat än fräscht i parken, följt av en halv flaska utspillt tvättmedel på köksgolvet, så var inte oddsen för en bra dag så där markant höga. MEN, så tittar jag ut genom köksfönstret och ser en liten, liten citron på mitt kära citronträd som var ruskigt nära att hamna på tippen med flytten, eftersom det varit rejält angripet av en massa otäcka insekter, och dessutom aldrig - efter 3 år - gett minsta tecken på att bära något annat än löss... Så då blev jag glad :-)
Dessutom kan det vara värt att nämna att jag även lyckats få en gammal avdankad orkidé att blomma om efter att ha följt min grönfingrade mammas tips att under flera månader låta den stå i fred i något avskilt hörn när den blommat över. Även den var riktigt nära att åka i soporna i flyttagen då jag till min stora glädje - och stolthet - upptäckte att den hade två stora fina knoppar... så som sagt, detta är saker som helt klart gör livet värt att leva, en stinkande hundvalp och ett nedkladdat golv till trots!

ESC

Det har varit en dramatisk kväll i nya huset. Trots att jag uppfattade mig som övertydlig när jag tidigare idag förklarade hur viktigt det var att soffa och TV skulle vara på plats klockan 21 så hade uppenbarligen inte mitt budskap gått fram helt och hållet. Jag säger helt och hållet eftersom både TV och soffa visserligen fanns på plats så dags, MEN det fattades en kabel för att min enkla lilla begäran skulle kunna uppfyllas. Kanske var jag inte övertydlig ändå, kanske borde jag nämnt något om kabeln också??

I alla fall så fick min utskällda stackars sambo bege sig i ilfart till Carrefour och inhandla denna livsviktiga detalj. Han berättade sedan att han svettig och med bultande hjärta trängt sig i kön och skyllt på sin gravida upprörda kvinna därhemma :-) Så precis i slutet av det franska bidraget fick vi äntligen igång TV:n, cirka 2 minuter före Malenas inträde :-)

Jag håller med min kollega om att årets bidrag generellt är bättre än på flera år, vilket känns upplyftande, och dessutom tycker jag nog att det är lite mindre avklätt över lag, eller är det jag som börjar göra avkall på präktigheten?? Dock tycker jag att det blir tjatigt och trist med dessa löshårsprydda långbenta barbiedockor, vars främsta syfte snarare verkar vara att se ut som Beyonce än att framföra sitt lands bidrag.

Roligast tycker jag nog ändå är den albaniska tyllkjolsprydda lilla rosa prinsessan med sin akrobatiske maskot i turkos trikå som ihärdigt ålade och kråmade sig runt henne - den med smör på!!!

Som danslåtar tycker jag både Greklands och Finlands framföranden är fantastiska, och generellt tycker jag det känns som om det är Nordens år i år - vilka bidrag!! Blev lite (för stunden) småkär i både den danske och norske gutten :-)

Soraya var dessutom riktigt bra och härligt ös i låten, tänk att man nästan alltid behöver några gånger på sig för att börja gilla en låt...

Årets besvikelse, helt klart Andrew Lloyd Webbers bidrag som framfördes av den i och för sig mycket vackra Jade Ewen, men gud så trist...

Nu ska jag titta vidare, spännande!!

I'm in looooooove with a fairy taaaaale :-)


Så fiiiin!


Bänkskivan på plats

Somliga kanske undrar hur man kan vara så överlycklig över en löjlig bänkskiva, och jag kan inte riktigt hitta någon hållbar förklaring heller. Men glad är jag :-) Det kanske underlättar om man vet att vi hållit på i månader och valt olika köksmodeller, ångrat oss, bestämt oss för något helt annat, och fram och tillbaka... Jag ville dock redan från början VERKLIGEN ha en bänkskiva i trä, och det är inte det enklaste att få tag på här i stenlandet Spanien. Alla ifrågasätter detta beslut som om vi nästan gjort något olagligt, men jag håller fast vid min kära bänkskiva i ek från IKEA - så klart!

Här är en första bild på hur det kommer se ut, dock är det MYCKET kvar ännu :-)

Tillvaro utan spis och ugn...

Jaha, då fick vi precis redo på att både ugn och spis, som skulle kommit den 18:e maj, plötsligt inte kommer förrän den 4:e juni - tidigast!!! Någon som har tips på vad i hela friden man kan laga för mat utan både spis och ugn??? Obs. Gorbys Piroger i mikrovågsugnen gills inte, inte på grund av att de är helt vedervärdigt äckliga och näst intill oätbara, utan för att de faktiskt inte finns att få tag på i Spanien ;-)
Alla andra svar tas tacksamt emot!!


Canela med brunare nos än vanligt


Mysigt värre!


Ferialunchen


IKEA

Vilken evig tur att vi har IKEA, om ännu inte i Jerez så finns det ju i alla fall i Sevilla. Idag gick dock besöket betydligt snabbare än tidigare gånger och vi konstaterade att vi numera börjar få viss rutin. Numera rusar vi fram mellan hyllorna på Self Service-avdelningen och har blivit mästare på allt vad skruvar och annat plock heter. Idag fick vi diskho, kran och en massa roligt pynt med oss hem och nu längtar jag bara tills vi äntligen får flytta in, enligt planerna nu på lördag. Det jag ser mest fram emot är att se om det verkligen funkar med ön i mitten, köket är inte jättestort så det blir nog lite trångt men jag blir sååå besviken om den inte får plats...

Imorgon är det jobb och packning som gäller, så det är nog bäst att försöka få några timmars sömn innan det drar igång igen.

God natt!


Tintin äter glass


Vips, så var helgen över...

Fy vad tiden går fort på helgen, man hinner ju inte en hundradel av allt man planerat och tänkt göra! Vi hann i alla fall få färdigt modulerna till köksinredningen och klädkammaren som består av IKEAs nya serie "Stolmen" som jag tycker är ursnygg och praktisk. Så nu är det bara att hänga dit alla kläder, ska bli roligt att fixa och få ordning och reda.
Hundarna var givetvis med och sällskapade oss hela helgen och både Tintin och Canela fick slicka ur resterna ur våra McDonalds-glassar, Canela med en karamelldränkt nos som resultat (som ni ser på bilden).
Därefter blev det siesta i en obekväm solstol, men ack så skönt :-)

Ferian var...

... helt OK även i år. Dock gick det betydligt lugnare till och lördagen ägnade jag åt att nysa frenetiskt efter att ha andats in allt damm och rök under 9 timmars oavbruten vistelse på feriaområdet. Först gick min kollega och jag och åt och sedan mötte vi upp de andra svenskorna och deras barn och besökte tivolit där jag ganska snabbt drabbades av en mäktig och panisk känsla av att jag kommer bli en urusel mamma eftersom jag kommer vägra gå på tivoli med mina barn... men sen erbjöd sig min kollega att göra såna saker med dem istället så då kände jag mig genast lugnare :-) Jag AVSKYR nämligen "cacharritos" som man kallar karuseller för på spanska.

Senare mötte vi upp fler vänner och även min sambo dök upp till slut, mycket upprörd (och inte i allt för nyktert tillstånd) över att han minsann letat i över en timme efter det tält där jag befann mig. I själva verket rörde det sig om cirka 20 minuter, högst.

Årets feria var alltså trevlig och betydligt mer barnvänlig än tidigare versioner. Tänk att det även fanns hopp för lilla mig :-)Feria del Puerto 2008


Redo för ferian??

Är man det?? Tänk vad saker och ting kan förändras, förra året levde jag i stort sett för sådana här saker, planerade i veckor, strök klänningar, inhandlade dessa fantastiskt hemska matchande plastsmycken i alla regnbågens färger och mobilen gick på högvarv när man skulle bestämma träff med alla vänner hit och dit. I år tycker jag ärligt talat mest att det är ett onödigt ont. I och för sig så har jag nu bestämt mig för att ta mig dit med ett gäng trevliga svenskor för att äta lunch och strosa omkring lite, men så mycket mer än så blir det nog inte. Kommer säkert mest störa mig på alla rökande och framför allt högljudda och överdrivet uppspelta feriafirare... Märks det att jag är gravid? :-)

Återkommer förhoppningsvis snart med kommentar om eftermiddagens upplevelse!

Hej hopp!

Pinsamt dålig bloggerska

Nej, fy!!! Nu måste det bli rutin av det här! Jag som skulle blogga lite varje dag... eller i alla fall varje vecka... Men det har varit så otroligt mycket på sistone, först resan till Sverige över påsk, och sedan husköpet och nu flytten. Roligt och spännande men guuuud vad jobbigt det är! Och särskilt när man som jag är van vid att jobba och stå i, skruva ihop möbler, bära och lyfta... och nu får jag egentligen inte göra någonting som är särskilt ansträngande. Om jag ändå kunde låta bli, men det är ju roligt att fixa, särskilt när allt är nytt och det blir precis som man vill ha det :-)

Köket är i alla fall inhandlat och det blev på IKEA, efter många turer!! Som trogen svensk tycker jag om IKEA-kök, och jag är särskilt glad över att jag lyckades övertyga min kära sambo om att bänkskiva i ek är det bästa som finns (för det är ju egentligen inte jättepraktiskt men, men...) Tack och lov är vi rörande överens om det mesta, så vi slipper i alla fall allt onödigt tjafs om småsaker, det är bara mysigt att planera och föreställa oss allt tillsammans.


Detta var en första kontakt med bloggvärlden på ett tag, jag får se (och hoppas) att det inte dröjer lika länge till nästa inlägg :-)


Nu är det dags för kvällsmacka och te! Ciaito!


RSS 2.0