Många bäckar små...

Jag har förresten följt min vän K-Ls goda exempel och har precis laddat ner skivan Hope for Haiti now på iTunes. Inte mycket som sagt, men "många bäckar små" och dessutom är flera av låtarna helt fantastiska!Helg igen

Time flies. Då var det helg igen. Och av dagens väder att döma så blir det nog en solig sådan - härligt!! Har inga planer alls (förutom att jag lovat hela spanska svärfamiljen att de ska få smaka något så svenskt som semlor imorgon) utan ska bara läsa så mycket jag någonsin hinner i underbara "Dödgrävarens dotter", gå långpromenader och ta det LUGNT. Med tanke på att jag införskaffat en ny kabel till TV:n så att jag kan koppla min laptop och från och med igår abonnerar på en svensk kanal så blir det nog lite TV-tittande också. Började beta av Parlamentet-avsnitten igår och ser med nöje fram emot resten!

Nu ska jag rusa till banken och därefter blir det lunch ute med J och sonen. Puerto Sherry känns faktiskt väldigt lockande denna vårdag men vi får se. Har dessutom precis bokat in ett "lunchmöte" där med min kollega på måndag... men å andra sidan så kan jag knappast få nog av detta smultronställe så det blir nog dit kosan styr till slut :-)

Trevlig helg på er!
Kram

Puerto Sherry har definitivt en plats i mitt hjärta


Min stora pojke!


Var bara tvungen att lägga upp lite favoritbilder också...

...vet att jag är jobbig nu men det får man väl vara med sitt första barn - eller? Det är ju tur att det är frivilligt att läsa bloggen :-)

Min absoluta favvis


Denna fina bild har "moster" Monica tagit

Älskade, älskade Álvaro


Mitt lilla charmtroll


"Dino" är nu den stora favoriten


Dopet

Det har hunnit gå många dagar sedan dopet och jag har inte alls haft någon ro att sätta mig ner och lägga upp bilder och skriva om denna dag. Vet inte vad det är med mig men jag känner mig allmänt rastlös och pysslar mycket hellre i hemmet och städar och donar än sitter stilla vid datorn. I och för sig är detta bra för jag har verkligen fått en massa gjort här hemma, såna där typiska grejer som hopar sig på en snabbt växande to-do-lista och som till slut känns helt oöverstigligt.
Dopet var det ja. Det gick faktiskt otroligt bra och jag som varit så nervös inför detta kan i efterhand inte riktigt förstå varför jag stressat upp mig så. Själva dopceremonin i kyrkan var väldigt avspänd och inte alls så där högtravande som jag hade föreställt mig att ett katolskt dop skulle vara. Jag hade i och för sig varit på ett dop tidigare men det såg jag inte som särskilt representativt eftersom prästen snarast verkade berusad och blandade ihop barnens namn gång på gång tills de stackars föräldrarna bara uppgivet skakade på sina huvuden. Den här prästen var ganska ungdomlig av sig och skämtade fritt om allt möjligt så alla skrattade uppsluppet. Álvaro var dessutom jätteduktig och började inte alls gråta så där som jag hade föreställt mig när prästen hällde vatten över hans lilla huvud (och samtidigt kommenterade att pojken minsann inte hade så mycket hår att kamma) :-)

Efteråt bjöd vi på buffé hemma i vår bostadsförenings gemensamma lokal och det kom sammanlagt 40 gäster. Vi hade otrolig tur med vädret och alla barn kunde till sin glädje tillbringa den soliga eftermiddagen i lekparken istället för att sitta i en tråkig lokal med en massa vuxna ätande människor. Vi vuxna åt som sagt, och drack, och åt, och drack... Det blev givetvis mängder med mat kvar, men så är det ju alltid med buffé... det är ju liksom bäst att ta i i överkant så att inget tar slut.

Vi hade dukat två bord för våra vänner, och tanken var att de skulle blanda sig lite och lära känna lite nytt folk, men en svensk kompis till mig hade hört hur en ur den spanska klungan hade sagt till sin flickvän att "detta var deras bord", så tyvärr blev det en sådan där typisk uppdelning mellan spanjorer och svenskar, dvs. pappans vänner för sig och mammans för sig, men men...

En lite rolig insideranekdot från denna tillställning var att min svägerska blev galet svartsjuk på min syster som råkade hamna bredvid min svåger vid bordet, så min stackars syster fick stå ut med en hel del kolsvarta hatblickar under eftermiddagen. Som hon själv uttryckte det så hade det tydligen serverats "blängsylta" vid buffén :-)

Álvaro fick givetvis ett hav av presenter: allt från fina böcker (inklusive barnbibeln :-)) till bestick, stol, aktivitetsmattor och ett jättefint porträtt som min kompis Sally gjort av Álvaro - tack igen vännen!!!


Mästerverk


Min snälla vän Ulrika hjälpte till en hel del och gjorde bland annat denna underbara smörgåstårta som verkligen gick hem hos samtliga gäster, stora som små

Förberedelserna var många


Álvaro hade fått ett antal "lyckonålar" med alla tänkbara religiösa motiv på som skulle sättas på dopklänningen så det blev en del pyssel precis innan ceremonin

På väg till kyrkan med gudmorDetta var inget kul alls...

I centrumIngen tvekan om vem som fick allas uppmärksamhet den här dagen :-)

Med fina kusinen Sara


"Utspökad"Tänk vad man måste stå ut med här i livet...

Så här nöjd var man när det hela var över...


Familjetragedi

Jag hade precis tänkt lägga upp bilderna från dopet och skriva lite om vad som hänt i vårt liv de senaste veckorna. Skulle bara snabbt läsa igenom de olika bloggarna som jag brukar titta på i stort sett dagligen och på en bloggkompis sida läste jag om en bloggvän till henne Faschings eskapader som i måndags förlorade sin 14-åriga son i en tågolycka utanför Stockholm. Pappan berättar själv om hela upplevelsen och det är så otroligt fängslande och så sorgligt att det gör ont i hela mig... Det är inte första gången jag läser bloggares berättelser om händelser så tragiska att min första tanke är "Hur klarar de bara av att skriva om detta???" Men antagligen hittar de en stärkande kraft och tröst i just berättandet. 
Jag påminns i alla fall om att jag borde bli duktigare på att värdesätta dem jag tycker om i min omgivning och inte bara ta allt så för givet. Saker och ting kan allt för snabbt förändras...

Dop i sikte

Ursäkta att jag är så dålig på att uppdatera bloggen på sistone men som de flesta av er säkert vet så har vi fullt upp med att planera och förbereda inför lördagens dop! Mina föräldrar och syster är här och vi gör i stort sett inget annat än att handla, laga mat, baka och givetvis hinner vi även med att dricka lite vin mellan svängarna :-)
Lovar att lägga upp bilder och kommentarer när spektaklet är över :-)

Hoppas allt är bra med er!!

Kram

Timing...

Idag är det klarblå himmel och jätteskön luft ute... och själv har jag suttit fastklistrad vid datorn för att avsluta ett lite större jobb inför mammas och pappas ankomst imorgon. Därefter blev det en snabblunch i San Lucar, tillbaka i ilfart för att sedan städa, tvätta, sy ihop ett av Tintin massakrerat duntäcke och fixa efterrätt till kvällens middag hos en kompis... Så mycket har jag alltså njutit av den första solglimten på säkert 14 dagar :-) Fast förresten, vi fick faktiskt en fin dag när vi var och vandrade i Benamahoma förra helgen också - helt underbart! Bifogar ett par bilder på gossen på sin första vandringstur.
Nu är det dags att göra mig i ordning inför kvällen. Imorgon beger vi oss till Málaga i ottan för att hämta mina efterlängtade föräldrar och vår lilla Canela som blev kvar i Sverige när vi åkte hem i oktober, gissa om jag längtar!!!!


Mysigt hos pappa


Imponerande...Ett riktigt konstverk, tycker min sambo...

Lillen i skogen


Man blir trött av frisk luft


RSS 2.0