Fullspäckad helg

Tiden fortsätter rusa förbi i ilfart och jag hinner precis med att jobba, vara mamma, sova (lite), tvätta, laga mat, handla... Försöker även hinna med att vara sambo och väninna, även om det går så där. Har dock tagit tag i mitt liv och min växande bakdel, och tvingat mig ut i joggingspåret. Springer nu tre kvällar i veckan och det går över förväntan. Mår framför allt fantastiskt bra efteråt!

Helgen som vi har framför oss är fullspäckad av aktiviteter och det märks verkligen att vi numera är en småbarnsfamilj :-) I eftermiddag ska vi på 1-årskalas hemma hos min väninna Betty för att fira hennes lilla sötnos Helena. Imorgon har vi kusinens fotbollsmatch i Cadiz och på kvällen grillfest tillsammans med ett jättetrevligt par som vi lärde känna bättre på bröllopet vi var på i Lofoten i somras. De har en pojke som är ungefär i Álvaros ålder så det känns roligt att vi har börjat umgås. På söndag är det ytterligare ett barnkalas, den här gången för lilla Elvia som fyller 8 år. Kalaset ska hållas på Jerez zoo, vilket ska bli mycket spännande :-) Återkommer på måndag, förhoppningsvis med en massa roliga bilder från helgens festligheter :-)

Kram och trevlig helg på er!!

 


Svenska valet

Har precis tittat på följande sida:

http://www.val.se/val/val2010/slutresultat/R/rike/index.html

Jag fick en smärre chock när jag såg att 10 % av Blekinges invånare röstat på SD!!!! Mina föräldrars hemstad är alltså befolkad med 10 % idioter, det känns ju sådär. Jag ska nog använda detta starka argument i min kampanj "övertala-mina-föräldrar-att-flytta-till-Spanien" med start idag :-)

Álvaro är i alla fall frisk igen och allt är med andra ord som vanligt.


  

Stackars liten Álvaro

Lillgossen är sjuk igen :-( Hög feber och något som verkar göra ont, ont, för han jämrar sig hela tiden... Vad gör man när man inte vet vad det är som är fel??? Känner mig bara så hemskt otillräcklig just nu. Trött som tusan är jag också, har inte sovit mer än ett par timmar och ögonen går i kors...

Hoppas han snart blir frisk igen mitt älskade lilla hjärtegryn!


Det som ändå är lite bra när man är sjuk är att man får äta kex i soffan :-)



Skandal Sverige!

Vidrigt, pinsamt och helt helt ofattbart... så kände jag när jag fick reda på att Sverigedemokraterna tagit sig in i riksdagen. Hur kunde detta hända?? Det faktum att de faktiskt kammat hem nästan 6 % av rösterna innebär att mer än var tjugonde människa faktiskt röstat på dem och stödjer dem helt och fullt. Detta innebär vidare att jag måste KÄNNA personer som lagt sin röst på dem. VEM????

Nej, just idag är inte Sverige mitt föredöme, det är då helt klart.


La cucaracha, la cucaracha...

...ya no puede caminar... Igår hade en kackerlacka tagit sig in i vårt hem, upp på övervåningen, och efter att ha väckt Álvaro i ett rent paniktillstånd tog jag mitt mod till fånga och dödade den. Eller, det gjorde jag inte riktigt, utan ropade på J. så att han fick döda den istället. Jag är ju djurvän :-)
Jag fattar bara inte varför den kommer in hos oss, i vårt nya hus, som städas ordentligt minst en gång i veckan... Och med tanke på att jag är manisk när det gäller att tömma sopor och inte lämna några matrester framme etc. så det är konstigt att de inte kan låta oss vara i fred, de små kräken.

Här kommer några bilder från veckans barnkalas som äntligen blev av. Jodå, fyra ettåringar roade sig, var och en på sitt sätt, medan vi mammor satt och babblade en hel del strunt, jämförde barn, kläder, dagis och givetvis svärmödrar (!) och allt annat spännande som försiggår i våra liv.

Trevlig helg på er!










Vardagslyx

Lite kuriosa: om man googlar på ordet "vardagslyx" kommer det upp cirka 300 000 träffar på bloggande småbarnsmammor som hänvisar till några minuters fotbad i stillhet, att få måla naglarna i lugn och ro, en liten stund i soffan med en chokladkaka och en Elle i handen.... För mig är vardagslyx när min sambo väcker mig och sätter ner en bricka med toast, kaffe och färskpressad apelsinjuice i sängen. Så började min dag och jag har ingen anledning att klaga :-) Har dock fruktansvärt mycket jobb just nu och vet inte hur jag ska hinna inför deadline, men sånt ordnar sig alltid...

Min lille kille är stor nu och äter själv:

antingen med händerna...


eller med gaffeln:



Det gäller att börja indoktrinera i tid, Álvaro SKA älska IKEA, så det så!



Nöjd liten gosse på strandpromenad


Ett stort steg närmare rättvisan

Jag vågar knappt tro att det är sant men har precis hört på nyheterna att det andalusiska parlamentet idag godkänt att en debatt ska inledas om ett eventuellt förbud mot tjurfäktning!! Kravet är att man lyckas samla in 75 000 underskrifter mot denna brutala djurmisshandel, som otroligt nog till och med på ett otal svenska webbsidor om Spanien beskrivs som "folkfest"... Detta är givetvis en fantastisk nyhet som jag ärligt talat inte alls väntade mig och det känns faktiskt riktigt hoppfullt det här :-)
Åh vad jag ska sova gott inatt!!! Jippiiiiiiiii!!!!!!!


Vissa saker tröttnar man aldrig på


Det kommer mera...

Så hette en sång som spelades i något hurtigt lördagsprogram på 90-talet. Anledningen att jag säger hurtigt är att jag bestämt har för mig att Martin Timell var programledare så då måste det ju varit riktigt hurtigt. Hurtigt som Ernst-hurtigt. Under den tiden bodde jag tillfälligt hos en av mina systrar och hennes familj, och efter en tid med en envis magsjuka som liksom gick runt runt bland oss familjemedlemmar, så valde vi att ta det hela med en nypa humor. Därför började vi sjunga "Det kommer mera..." så fort en ny stackars krake drabbades.

Nu är det dags igen att sjunga denna sång för Álvaro verkar ha smittat ner hela sin spanska släkt, modern inklusive. Jag vet inte om det handlar om den typiska magsjukan i mitt eget fall, men jag har i alla fall drabbats av hög feber (vilket är otroligt ovanligt för mig) och en fruktansvärd värk i hela kroppen. Nu känner jag mig dock tack och lov på bättringsvägen och har till och med lyckats släpa mig iväg till kontoret och gör vad jag kan för att få undan lite här.

Även om Álvaro är frisk så är han otroligt gnällig, vilket kan ha att göra med hans två nya tänder som kommit fram under helgen, och vill bara bäras runt HELA tiden. Är det någon av er erfarna mödrar som har något bra tips på vad man gör, dels när ens tålamod håller på att kramas ur fullständigt, och hur man får en liten klängapa på andra tankar?

Ett par bilder från en fortfarande ganska hängig liten grabb:












Efterlängtade fredag

Äntligen! Álvaro mår mycket bättre och är till och med hos farmor en stund idag medan jag försöker få det allra viktigaste gjort ur högen av jobb som vuxit oroväckande under de senaste dagarna. Nu ska jag dock åka och hämta den lille gossen och sedan ska vi bara ta det LUGNT hela helgen, ska bli så skönt!

Var förresten och åt tapas på en mysig bar i El Puerto förra helgen och såg då den här på väggen:



Det lite komiska är ju bara att de inte lyckats stava hans namn rätt. Man kan ju tycka att det är värt en snabb koll på exempelvis Wikipedia INNAN man sätter upp en sådan här minnesplakett :-) Detta får mig att tänka på den gång man skulle resa något slags monument i Bill Clintons ära vid La Alhambra i Granada, och jag minns inte nu om de råkade skriva "Willian" eller rent av "Billiam". Fel blev det i alla fall.
Men det kanske inte är så lätt alla gånger...

Trevlig helg på er!!

Min lille sjukling

Gossen är sjuk :-( I tisdags eftermiddag bestämde vi oss för att åka till akuten med honom eftersom han hade väldigt hög feber och verkade allmänt frånvarande. Läkaren sa att han fått "något virus" och efter flera timmars väntan på blodprovsresultaten fick vi åka hem utan någon bättre förklaring. I bilen började den stackaren kräkas och vi misstänkte att det handlade om vanlig maginfluensa helt enkelt. Igår gick vi sedan till den privata barnläkaren som snabbt konstaterade att så var fallet och idag är han redan mycket bättre, tack och lov. Just nu ligger han och sover gott i sin säng, och själv ska jag nog se till att få lite sömn jag också, det har inte blivit så mycket av den varan de senaste dagarna.

Tänkte passa på att lägga upp ett par bilder som en kompis till min syster tog på Álvaro i Stockholm som jag tycker är så fina:







Och så en bild från det något sterlila sjukhuset, ibland saknar jag
Sverige mer än vanligt...


RSS 2.0