Vi tar det piano...

både bildligt och bokstavligt talat. Bildligt för att vi ägnar oss för tillfället åt att göra just ingenting och det är så in i norden skönt. Det känns faktiskt som om jag för första gången i mitt liv lärt mig att koppla av, eller nästan i alla fall. Köksbänken ska enligt mig fortfarande helst vara ren kliniskt ren och inga kläder får ligga framme och skräpa, men förutom sådana petitesser så har jag blivit rätt duktig på att ta det riktigt lugnt och bara njuta av stunden. För ett par dagar sedan pratade jag på telefon med en god vän som nyligen separerat och numera lever singellivet fullt ut, och när hon efter en ungefär timmeslång utläggning om sitt egna, ganska händelserika liv, frågade mig hur vi hade det så kunde jag inte komma på någonting som kunde vara av tillräckligt stort intresse för att berätta. I samma stund fick jag paradoxalt nog en stark känsla av att det är precis så jag vill ha det, i alla fall just nu. Låter kanske trist, men det har hänt något med mig. Kanske har jag äntligen blivit vuxen? :-)

Vidare har vi fått en ny leksak i vårt hem, en leksak som jag har kommit att bli helt besatt av och som jag helst skulle ägna all min lediga tid åt:Även Álvaro är väldigt glad för pianot och sångerna ur Astrid Lindgrens
visbok sjungs och spelas gärna - hellre än bra


Och så ett par bilder från helgen som till största delen tillbringades i
trädgården


Min son har redan lagt sig till med en "pose"-min, knappt två och ett
halvt år gammal :-)
Här kommer Pippi Långstrump...


Efter en bit lax och ett glas vin i solen, underbart kaffe och lite choklad
kände jag att det nog ändå är här jag vill bo...


Lite självömkan...

blir det nu. I helgen råkade jag tappa en tung träskiva rakt över foten när vi skulle röja i vår överfulla källare som nu ska göras iordning. Resultatet blev en söndagskväll på akuten, en spricka i foten och ett gäng starka tabletter att knapra på. Den här veckan får det alltså bli jobb hemifrån och så mycket vila som man kan tillåta sig med en stundom ganska vild 2-åring i huset. Jag som var så nöjd att jag precis kommit igång med träningen igen (dvs. ETT besök på gymet förra veckan, men ändå!)
Aj, aj, stackars mig!

Bilar som vilar

Efter en lång och mycket kärleksfull ceremoni med många pussar så var det enligt Álvaro dags för de tre favoritbilarna ("mama papú" (röd bil), "papa papú" (svart bil) och "nene papú"(gul bil) att sova. Det hör till saken att de även hann med att smaka av middagen.


Sjukstugan

Nyss hemkomna från vårdcentralen med en kasse fullproppad med medicin. Álvaro är genomförkyld med envis hosta, feber och stora (!) mängder snor. Själv kan jag skryta med en omgång halsfluss. Massor med jobb som hopar sig och paniken stiger.

King for a day

Alla helger är äntligen över och imorgon börjar det vanliga livet igen. Även om det är skönt att slappa, äta gott och inte behöva stiga upp tidigt om mornarna så tycker jag ändå alltid att det finns något lugnande i att återgå till vardagen med dess rutiner och måsten. Kungafirandet var faktiskt väldigt roligt i år, eftersom Álvaro är lite äldre och verkligen uppskattade både "la cabalgata" som vi beskådade i Jerez på torsdagkvällen, och framför allt alla presenter som kungarna kommit och lämnat under granen morgonen därpå :-)

Först hemma...
Och sedan hos "los abuelitos"


Paket...


efter paket...


och så det bästa av allt...


en alldeles egen häst! Och på frågan vad hon skulle heta... Larissa såklart!
 


Rolling in the deep

Visst älskar jag originalet men sötnosarna i Vazquez Sounds är ju galet duktiga!!!


Nytt år...

... och nya tag. Jag brukar aldrig avge några löften inför det nya året, men det har jag faktiskt gjort den här gången. Behåller dem helst för mig själv men de handlar generellt om att jag ska försöka öka mitt välbefinnande under det kommande året, både fysiskt och psykiskt.  

Om någon undrar vad vi sysslat med sedan vi kom hem efter vår
Sverigeresa så har ni svaret här:Och om någon undrar om vi har varmt så har ni svaret här (övre
temperaturen är den utomhus och den nedre inomhus):
RSS 2.0