Så var julen över...

...och imorgon flyger vi hem till Spanien igen. Nästan två veckor har gått, alldeles för fort. Jag är så glad att jag ändå bestämde mig för att åka hem till Sverige och fira jul med min familj. Det har varit härligt på alla sätt, en alldeles lagom blandning av aktiviteter, umgänge och lugn. Här kommer en liten sammanfattning i bilder, som ni ser har Álvaro njutit från början till slut.

Passar även på att önska Gott Nytt År!

Kram på er

Med kusin Maria som turligt nog fick en resa till oss i julklapp!!


Med moster Mi


Och kusin Sebastian


Kusin Gustav


Min syster Anne bjöd som alltid på ett fantastiskt och vackert julbord


Tomten Sebastian var lika rolig för oss vuxna som för Álvaro


Kusin Magnus och Elin
Annes obligatoriska hjärtan med namnen på samtliga 40 familjemedlemmar


I stallet hos snälla och tålmodiga Larissa


Lek med mostrarna


Julklapp från moster Eva, en plånka med Pippi


Sysslingen Isak var rätt ok så länge han inte närmade sig Álvaros saker


Killar i 12-årsåldern är nog det roligaste som finns...


Álvaro satt och tittade en stund på Max och sedan på Linus och verkade
undra varför de såg likadana ut :-)

Kallt, lugnt och skönt...

har vi det här i Blekinge. Tiden har flugit förbi med rasande fart sedan vi landade i söndags och jag har som vanligt inte hunnit med allt jag tänkt. Men det struntar jag i för jag tänker INTE stressa ihjäl mig den här julen, det har jag lovat mig själv. De flesta julklapparna är inhandlade och ska bara slås in, rimmet till vår "allmänna julklapp" har jag visserligen kvar men något ska jag nog lyckas plita ihop innan lördag. Vår "allmänna julklapp", en familjetradition som kom till för att vi med tiden helt enkelt blev alltför många för att kunna köpa julklappar till varandra, går ut på att alla (av de vuxna familjemedlemmarna) köper en julklapp var som vi sedan skriver ett rim till. Efter barnens julklappsutdelning samlas vi vuxna och dricker Irish Coffee (även det en tradition) och en av oss börjar med att läsa upp sitt rim. Den som gissar rätt får paketet och läser i sin tur upp sitt rim. Klappen måste alltså passa alla, det är det som är finessen med det hela. Det är lite häftigt att vi haft denna lilla procedur varje jul sedan minst 15 år tillbaka, och det blir alltid lite inbördes tävling om vem som bjuder på det smartaste rimmet. Men det är inget ovanligt i vår familj, vi tävlar om det mesta :-)

Min brorsdotter Anna har varit och hälsat på ett par dagar vilket innebär att Álvaro haft roligt sällskap. Idag, samtidigt som hon åkte hem, kom nästa kusin, gulliga Maria, som står högt, högt på gossens favoritlista. Och på fredag kommer en annan efterlängtad familjemedlem, moster Mi, och hennes son Sebastian. På fredag kväll ska vi fira lite lilljulafton här hos mina föräldrar och på lördag bär det av till Växjö där vi ska fira "riktiga" julafton hemma hos min syster Anne och hennes familj.

Här några bilder från de senaste dagarna.

Álvaro som herde vid dagisets framförande av årets "Belén":
Här trängdes föräldrarna likt plankande ungdomar för att få se sina små
talanger :-)Efteråt bjöds det på lite dricka och tilltugg, och vinet var ett givet inslag.
Undrar just hur det hade sett ut i Sverige :-)En allvarlig kille på väg till flyget


Och så var det bara att rota fram vinterkläderna...

 
Julbak med mormor och Anna (skönt att jag slapp!)Imorgon...

åker Álvaro och jag till Sverige!!! Uppdaterar därifrån. Trevlig 4:e advent!


IKEAs försökskaniner...

Efter många turer stod vi där till slut, ett alltför lättövertalat gäng utlandssvenskar utklädda i vita lucialinnen och invirade i glitter. Uppslutningen kan inte beskrivas som enorm men några snälla familjemedlemmar till var och en av oss hade i alla fall gjort sig besväret att ta sig dit för att beskåda tidernas första luciatåg på IKEA i Jerez. Egentligen gick det nog inte så katastrofalt dåligt som jag befarat men det känns ändå som att huvudvillkoren inför nästa gång, OM det blir en sådan, är nedsläckta lampor och levande ljus... Och eventuellt några fler övningstillfällen än två. Det kanske inte heller vore så dumt att utöka repertoaren lite grann; gårdagens fem sånger sjöngs om och om igen, tills den, inte bättre vetande, spanska publiken till slut började klappa händerna, antagligen som en liten hint om att det nog var läge för att att masa oss iväg igen. Och inte en enda liten present fick vi för mödan, man kan ju annars tycka att det vore en ganska naturlig tacksamhetsgest för ett ställe som IKEA. Men just det ja, vi fick ju faktiskt ta med oss några påsar med skumpåskkaniner som gått ut för några dagar sedan, så bara det är kanske skäl nog att ställa upp nästa år igen.

Vår mycket effektfulla entré... via rulltrappan :-)


Pepparkaksgubben valde att vara åskådare istället


Men till sist slöt han ändå upp...


Tre gubbar, tre gubbar...Tredje ljuset tänt...

Glad 3:e advent på er! Själv är jag inte särskilt glad idag men det går säkert snart över. Ni som känner mig vet att min sinnesstämning kan liknas vid en berg-och-dal-bana så som sagt, det blir snart bätttre, men just nu längtar jag bara så tills på söndag när Álvaro och jag flyger till Sverige för att fira jul. Det blir lägligt med lite avbrott från vårt liv här och tid för eftertanke.

I torsdags var vi på födelsedagsfest, och jag upphör aldrig att förvånas över spanjorer och deras vanor. Vi hade fått en inbjudan till en lunch på en restaurang (en typisk "venta" ute på landet så inga märkvärdiga grejer) och när vi kom dit började tjejen som firade sin födelsedag flitigt att beställa in rätter av olika slag, helt på egen hand. Vi, ett tjugotal "gäster", åt så gott vi kunde och jag överdriver inte när jag säger att det stod minst 10 orörda rätter kvar på bordet när vi helt enkelt inte fick i oss mer mat. Efter presentutdelning och kaffe ropade plötsligt tjejen att hon fått notan och det blev 25 euro per person!!!
Jag betalar gärna för mig, det är inte det, men jag förundras bara över att man först bjuder in folk att fira ens födelsedag, sedan bestämmer helt själv vad alla ska äta (och dessutom alldeles för mycket mat), tar emot allas presenter och sedan har mage att samla in 50 euro/par....
Vi hade i alla fall en mycket trevlig dag som avslutades med "zambomba" (ett slags julkonserter som är typiska för Jerez) på ett torg i centrum och därefter en drink inne på ett disco som en av gästerna driver, så vi var ett gäng på runt 20 personer som festade loss och dansade utan att behöva trängas, köa till toaletten eller oroa sig för väskan... Och en av dem var Álvaro :-)Álvaro vågade sig till och med upp på scenen för att digga...


Tjejtjusaren...


En framtida festprisse... kanske?


De här "tjejcigaretterna" gjorde succé!


Perfektion

... är nog bästa sättet att beskriva Cirque du Soleils uppvisning i Málaga i lördags. Showen heter "Alegría", spanskans ord för "Glädje", och det var precis vad de bjöd på. Givetvis fick man inte fotografera så jag har inte så mycket att komma med för att beskriva denna upplevelse. Bara ord, och de räcker liksom inte riktigt till. Hisnande, makalöst, mästerligt är i alla fall ett par försök...

Det var två glada och mycket nöjda föräldrar som hämtade Álvaro hemma hos farmor och farfar igår kväll. Förtjänsten till att helgen blev så lyckad kan inte endast tillskrivas Cirque du Soleil. En fantastiskt god middag UTOMHUS på lördagskvällen följt av pubrunda, söndagens shoppingrunda i Málagas vackert och stämningsfullt julprydda centrum som avslutades med tapas i den varma solen tillsammans med vårt trevliga sällskap Anna och Ricardo, var andra inslag som gjorde att jag njöt fullt ut av varje minut!

Det var alltså med en helt ny energi som jag klev ur sängen inför ännu en måndag :-)


Förväntansfulla som små barn utanför arenan (vi hade till och med
väskan laddad med smågodis :-)

Cirque du Soleil

Äntligen har vi fått tag på biljetter till Cirque du Soleil i Málaga så imorgon bitti åker vi dit tillsammans med Anna som jobbar hos mig och hennes sambo. Álvaro får vara hemma hos farmor och farfar och vi ska passa på att julhandla lite i Málaga på söndag innan vi åker hem igen. Så härligt med en nöjesspäckad helg framför oss, ska verkligen njuta av varje sekund! Det ska dessutom bli strålande sol och 22 grader så det känns som att oddsen är höga för en lyckad resa :-)


RSS 2.0